Senior Maintenance Engineer

Martin is sinds 2019 werkzaam bij ons als Senior Maintenance Engineer. Toen hij met zijn lange staat van dienst in de offshore Oil & Gas industrie kenbaar maakte geïnteresseerd te zijn in een functie bij ons hoefden we niet lang na te denken.

Kun je iets vertellen over je achtergrond in combinatie met je huidige functie?

Mijn carrière in de offshore Olie & Gas is begonnen in 2005. Dat ik met mijn achtergrond in Energietechniek en Meet & Regeltechniek in deze branche terecht ben gekomen is volledig toevallig. De eerste momenten om offshore te gaan na mijn studie tijd vond ik al erg indrukwekkend. Al die trainingen en cursussen, maar vooral de nieuwe ervaringen gaven mij enorm veel voldoening.

De eerste offshore klus die ik had weet ik nog heel goed. Het was in november, een periode met veel storm en regen. Mijn taak was het uitrollen van kabelhaspels aan deck voor een groot project. Het duurde niet lang voordat de Supervisor in mij een ander talent ontdekte en dat zat veel meer in de administratieve hoek. Achter de computer dus. Van daaruit ben ik op kantoor terecht gekomen om daar de planning te maken. Na een aantal jaren op kantoor gezeten te hebben waar ik in veel verschillende functies veel geleerd heb ben ik toch weer een aantal jaren offshore als supervisor E&I voor projecten gaan werken.

Vanaf 2014 ben ik verder gegaan als Constructie Werkvoorbereider voor Electrical & Instrumentation. Deze projecten waren zeer uitdagend waarbij alle facetten van het offshore werk tot in de puntjes voorbereid moesten worden. Vooral bij een shutdown stond hier grote druk op gezien de hoge kosten die een dergelijke activiteit met zich meebracht. De periode dat het platform geen gas produceert levert niets op, dus kost veel geld. Gelukkig had ik de nodige offshore ervaring opgedaan en wist ik precies hoe het in z’n werk gaat op zo’n platform.

Energieke uitdagingen bij Equans Offshore Services

Wat zijn je werkzaamheden en wat vindt je leuk in je werk?

Vanaf 2019 ben ik bij Equans Offshore Services in dienst gekomen en werk nu als Senior Maintenance Engineer op 1 van de klantlocaties. Als Maintenance Engineer zorg ik ervoor dat het onderhoud op alle locaties, zowel correctief als preventief onderhoud, goed wordt voorbereid. Het mooie aan dit werk is de diversiteit en het communiceren met de mensen die offshore zitten. Maar ook met de verschillende bedrijven die het onderhoud komen uitvoeren op onze locaties. Ook voor hen moet alles tot in de puntjes geregeld worden. Het belangrijkste vind ik de veiligheid voor de mensen. Door het creëren van een efficiënte werk omgeving, waarbij alles voor ze geregeld is, komt dit ook de veiligheid ten goede.

Ook op kantoor is het belangrijk om goed geordend en structureel te werken. Om dit voor elkaar te krijgen maak ik mooie overzichten en lijsten van alle uitstaande en lopende werk orders. Door dit goed bij te houden is in één oogopslag te zien waar de knelpunten zijn en waar meer aandacht nodig is.

Wat trekt jou aan in het werken offshore?

Ondanks de toevalligheid dat ik erin verzeild raakte is de offshore Olie & Gas industrie mijn passie geworden. Het werken op een offshore locatie is gewoon heel bijzonder. Daarbij, niet iedereen zit in een helikopter om naar zijn werk te gaan! De offshore wereld is heel dynamisch, alles wat er mee te maken heeft qua logistiek, helikopter & boten, het moet een geoliede machine. Om daar onderdeel van te mogen zijn…

Wat vind je belangrijk in je werk?

Wat ik belangrijk vind is dat het werk interessant en uitdagend is en dat je er ook nog plezier in hebt. Voor mij heeft deze job dit allemaal. Het maakt me blij om in deze branche te mogen werken. Alles wat er offshore gebeurd, gebeurd met een reden. Het is aan ons om te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren en dat eventuele problemen zo efficiënt en veilig mogelijk worden opgepakt en opgelost.

Gerelateerde verhalen