In de praktijk: Collega's

Nikay is sinds 2019 werkzaam bij ons. Op dit moment wordt hij opgeleid tot Operator Mechanic. Een intensief maar ook leerzaam traject waarbij praktijk en theorie simultaan lopen.

Het verhaal in detail

Kun je iets vertellen over je achtergrond in combinatie met je functie offshore of onshore?

Mijn vader zit bijna mijn hele leven al in de Offshore, dus als kind raakte ik al snel geïnteresseerd in die wereld. Na het behalen van mijn HAVO heb ik in een versneld traject MBO-4 Werktuigbouwkunde tegelijkertijd met de extra studierichting Oil & Gas afgerond. Aan het einde van deze opleiding ben ik vanuit mijn Onshore stage in Den Helder daar blijven werken, maar mijn Offshore interesse bleef. Ik heb toen besloten om te gaan solliciteren voor een baan Offshore. Dit leidde niet direct tot resultaat verliep allemaal redelijk langzaam totdat ik bij Equans Offshore Services terecht kwam, zij hadden direct een baan met daaraan gekoppeld een opleidingstraject voor mij als Operator Mechanic. Daarna ging het snel en zit ik ondertussen alweer een jaar erg tevreden op een offshore locatie op het Nederlands continentaal plat.

Energieke uitdagingen bij Equans Offshore Services

Kun je iets vertellen over je werkzaamheden wat vindt je leuk in je werk?

Zoals gezegd vervul ik de functie van Operator Mechanic, dit is dus zoals de naam al doet vermoeden een dubbelfunctie. Als Operator beheers en controleer je het productieproces, dit gebeurt deels vanuit de controlekamer maar ook op de locatie zelf. Terwijl ik als Mechanic zorg dat alle rotating equipment in een goede conditie blijft. Hierbij moet je denken aan servicebeurten aan motoren, pompen en zelfs de turbines!

Daarnaast neem ik ook deel aan het Young Energy Officers (YEO) programma van NOGEPA. De NOGEPA is de overkoepelende organisatie van alle Olie & Gas producenten in Nederland. Hierbij ga ik in gesprek met verschillende partijen over de energietransitie in Nederland. Als YEO’s willen wij actief bijdragen aan het vinden van oplossingen voor de energievraagstukken en onze industrie op een positieve manier mee laten denken en doen in de transitie. Als je hier meer over wilt weten kijk dan eens op: https://www.youngenergyofficers.nl/

Wat trekt jou aan in het werken offshore?

Het feit dat ik niet iedere avond met mijn ouders op de bank zit voor de tv. Ik wist al vrij snel dat ik de Offshore in wilde en mijn tijd tijdens mijn Onshore stage heeft dat bevestigd. Een 9 tot 5 job is nu eenmaal niks voor mij.

Daarnaast is de vrije tijd, ik werk 2 weken Offshore en ben daarna 2 weken vrij, ook erg prettig. Wat ook niet mag ontbreken is dat ik tevreden ben over mijn salaris en mogelijkheden in de toekomst binnen Equans Offshore Services.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Het met plezier naar mijn werk gaan en met mijn huidige collega’s (shift) is dat altijd wel het geval!