Junior E&I Technician

Didier is begin 2023 bij ons begonnen als Junior E&I Technician. 

Kun je iets vertellen over je achtergrond in combinatie met je huidige functie?

Dagelijks ben ik bezig met het onderhouden van het elektrische gedeelte van de installatie. Ik doe verschillende werkzaamheden zoals het vervangen van verlichting, kabelbanen of het repareren van een temperatuurmeting.

Ook valt het jaarlijks keuren van arbeidsmiddelen en klimmateriaal onder mijn functie, deze moeten ook natuurlijk goed werken en veilig zijn!

Energieke uitdagingen bij Equans Offshore Services

Wat vind je belangrijk in je werk?

Wat ik belangrijk vind is dat ik mensen blij kan maken met het werk dat ik lever, en dat iedereen heelhuids naar huis kan gaan.

Hoe ziet een dagelijkse offshore dag er voor jouw uit?

Mijn dag begint met een bakje koffie en een lekker ontbijt verzorgd door onze stewards, tijdens het wachten op de uitgifte van de vergunning bespreek ik de werkzaamheden nog eens door hoe we het werk op een verantwoorde & veilige manier kunnen uitvoeren. Zodra het werk voor de dag is afgerond ruim ik de werkplek op en lever ik de vergunning weer in.

Na het avondeten buik ik nog even uit en ga ik daarna sporten in onze sportschool. Wat ik leuk vind is dat het bijna elke avond wel een filmavond is en ik kijk graag mee. In de avond eet ik vaak nog wat en maak mij daarna klaar om te gaan slapen want de volgende werkdag staat alweer voor de deur.

Wat trekt jou aan in het werken offshore?

De vele vrije tijd die je krijgt sprak mij vanaf het begin erg aan, ook de band die je opbouwt met je collega’s. Ik omring mij graag met leuke mensen en offshore leer je mensen van rond de hele wereld kennen. Ook het vliegen in een helikopter was natuurlijk iets wat mij heel gaaf leek om te doen.